© 2019 Akateemiset Muusikot. All rights reserved.

Miten Akateemiset Muusikot ja muusikoiden välitys toimii?

 

1. Asiakas ottaa meihin yhteyttä etsiessään soitonopettajaa tai muusikkoa soittamaan tapahtumaansa.

2. Etsimme yli 1600 muusikon foorumiltamme muusikko-/opettajavaihtoehdot ja esittelemme ne asiakkaalle.

 

3. Asiakas valitsee mieleisensä muusikon/opettajan, ja me allekirjoitamme muusikon kanssa kirjallisen sopimuksen työstä. Tämän jälkeen asiakas ja muusikko sopivat keskenään käytännön järjestelyistä. Me laskutamme asiakasta ja maksamme muusikolle palkan.


Onko teillä tilaisuuteemme sopiva muusikko?

Haluamme tarjota asiakkaan toiveisiin sopivia muusikoita, minkä takia etsimme jokaiseen tilaisuuteen esiintyjät erikseen. Verkostomme kattaa 1600 muusikkoa ympäri Suomen, joten löydämme yleensä useamman vaihtoehdon. Varaamme hakuprosessiin yleensä noin viikon aikaa, jotta hakukuvaukseen sopivat muusikot ehtivät reagoida ilmoitukseen. Pystymme tekemään myös nopeutetun haun, mikäli asiakas niin toivoo.

Kuinka paljon musiikkiesitys maksaa? Mistä hinta koostuu?

Esiintyvät muusikkomme hinnoittelevat itse esiintymisensä, joten pystymme antamaan hintatarjoukset vasta siinä vaiheessa, kun esittelemme muusikkovaihtoehdot asiakkaalle.  Voimme alustavasti antaa hinta-arvion, joka ei kuitenkaan ole virallinen tarjous. Lopullinen hinta riippuu soitettavasta ohjelmistosta, muusikon kokemuksesta esiintyjänä ja hänen koulutuksestaan​, odotusajasta paikan päällä ja mahdollisista matkakustannuksista, ohjelmiston räätälöinnistä ja toiveiden vastaanottamisesta.

Hintamme sisältää aina työnantajan lakivelvotteiset kulut sekä arvonlisäveron. Huolehdimme kaikista työnantajan velvotteista.

Soitonopetuksessa hinnasto määräytyy opettajan koulutuksen mukaan. Hinnasto löytyy täältä. Voimme asiakkaan pyynnöstä etsiä tiettyyn hintaluokkaan kuuluvaa opettajaa.


 

Mitä tapahtuu, jos en ole tyytyväinen minulle esitettyihin muusikko-/ opettajavaihtoehtoihin?

Tarjousvaiheessa sinua ei velvoiteta valitsemaan ketään vaihtoehdoistamme. Pyrimme aina esittelemään esiintyjävaihtoehdot soittonäytteiden kanssa, ja pyydämme myös opettajiamme kertomaan opetusfilosofiastaan työnhakuvaiheessa.

Joskus kuitenkin asiakkaan ajatus esiintyjästä tai opettajasta tarkentuu matkan varrella. Voimme aina tehdä uuden haun, mikäli vaihtoehtomme eivät tunnu sopivilta!

Mitä jos joudun perumaan tilatun musiikkiesityksen?

Keikan peruutusehdot:

  • Jos muusikko on estynyt esiintymästä (esim. sairastuu), niin etsimme korvaavia vaihtoehtoja. Korvaavaa muusikkoa ei ole pakko hyväksyä ja palautamme koko hinnan, mikäli korvaava vaihtoehto ei miellytä. Esiintymisen peruuntuminen on erittäin harvinaista.

  • Asiakkaan puolelta peruminen yritetään sopia muusikon kanssa joustavasti. Meillä on velvollisuus maksaa muusikolle palkka, kun lupaamme keikan hänelle. Mikäli tapahtuma peruuntuu tai siirtyy, yritämme hoitaa asian mahdollisimman joustavasti siten, että muusikko ei joudu harjoittelemaan ohjelmistoa turhaan maksutta.  Yleensä tapahtumapäivän siirto onnistuu joustavasti.

  • Mikäli tapahtuma peruuntuu kokonaan, perimme varausmaksun 30 %, jos esiintyminen perutaan yli 1 kk ennen tapahtumaa. Esiintymisen peruuntuessa 9 - 30 vrk ennen tapahtumaa, perimme 50 % hinnasta. Jos esiintyminen perutaan  alle 8 vrk ennen tapahtumaa, perimme 100 % hinnasta. Näin muusikko saa asianmukaisen korvauksen tehdystä työstään.

Haluan keskustella yksityiskohdista muusikon kanssa. Saanko hänen yhteystietonsa?

Esiintyjän ja muusikon oikeusturvan takia annamme yhteystiedot vasta sen jälkeen, kun olemme tehneet sopimuksen esiintymisestä asiakkaan ja muusikon kanssa. Ennen sopimuksen tekoa varmistamme tietenkin, että muusikko pystyy toteuttamaan kaikki toiveesi. Esiintymisen yksityiskohdista asiakas ja muusikko keskustelevat keskenään, kun sopimus on tehty.

Miten annan palautetta esiintyjästä?

Meille on tärkeää, että saamme palautetta esiintyjistämme. Lähetämme esiintymisen jälkeen asiakaspalautekyselyn, mutta voit aina olla yhteydessä myös suoraan toimistotyöntekijöihin osoitteessa info@akateemisetmuusikot.fi ja antaa palautetta niin meidän, kuin muusikoidemme toiminnasta. Kaikki risut ja ruusut otetaan ilomielin vastaan!