© 2019 Akateemiset Muusikot. All rights reserved.

Oman alan töitä muusikolle jo opiskeluaikana

Anna Zapasnik perusti Akateemiset Muusikot vuonna 2013 edistääkseen nuorten muusikoiden mahdollisuutta työskennellä omalla alallaan. ”Asia on lähellä sydäntäni, sillä olen itse muusikko ja tiedän, että työmahdollisuudet ovat kiven alla. Toivon, että tämä yritys voisi toiminnallaan auttaa muusikoita jo uransa alkuvaiheessa tai jopa myöhemmin, mikäli mahdollista. Koen tekeväni jotain mielekästä elämässäni, mikäli voin edistää hyvien muusikoiden mahdollisuuksia keikkailla ja opettaa. Toisaalta haluan myös palvella asiakasta ja tuoda soitonopetusta sinnekin, minne se ei ole musiikkiopistojen ym. tahojen avulla ulottunut. Lisäksi yritys kitkee alalla rehottavaa harmaata taloutta.”

 

Toimintaperiaatteisiin kuuluu, että Akateemisissa Muusikoissa on eri tasoisia muusikoita. Jotkut ovat valmistuneita, jotkut ovat vielä opiskelijoita. Eroja on myös keikka- ja opetuskokemusten suhteen. Soitonopetuksen palkat määräytyvät yksityisen opetusalan työehtosopimuksen mukaan. Akateemiset Muusikot ei kuitenkaan ole musiikkiopisto, vaan muusikoidenvälityspalvelu. Opettajan tunti on 45min opetusta+15min suunnittelutyötä. Tavoite on maksaa kilpailukykyistä ja reilua palkkaa soitonopettajille.

 

Akateemiset Muusikot toimii siten, että asiakkaan ottaessa yhteyttä teemme työpaikkailmoituksen Akateemiset Muusikot -tiedotukset keikoista ja opettajahauista - facebook-ryhmään. Kaikki työpaikkaa hakevat muusikot esitellään asiakkaalle ja asiakas tekee itse päätöksen. Esittelyt kirjoitetaan muusikoiden omien kuvausten ja palkkapyyntöjen perusteella (palkkapyynnöt vain keikkahauissa). Asiakas valitsee mieleisensä muusikon soitonopettajaksi tai keikalle. 

 

Keikalle tai opetukseen valitulle muusikolle ilmoitetaan valinnasta aina mahdollisimman pian ja henkilökohtaisesti. Valitettavasti emme ehdi laittaa aina jokaiselle hakijalle erikseen viestiä, mikäli valinta ei kohdistunut häneen. Laitamme kuitenkin Facebook- ryhmään ilmoituksen heti, kun keikka on mennyt tai siihen ei kannata enää hakea. Keikoista voidaan maksaa palkka verokorttia vastaan, jolloin keikkailija on freelance/ sivutoimisessa työsuhteessa meidän kanssamme tai muusikko voi myös itse laskuttaa keikan meiltä. Hakuilmoituksessa tulee lukea, kummalla tavalla muusikko toimii, jotta osaamme hinnoitella keikan oikein asiakkaalle.

 

Mikäli sinulla on tarvetta laskuttaa keikkoja yrityksen kautta, Akateemiset Muusikot voi tehdä sen puolestasi. Akateemiset Muusikot huolehtii kaikista työnantajan ja työntekijän veroista ja velvoitteista sekä lähettää laskun sähköisesti puolestasi. Lue tarkat ehdot laskutuksesta täältä.