© 2019 Akateemiset Muusikot. All rights reserved.

musiikkiesitys juhliin, musiikkia tilaisuuteen, muusikko juhliin, musiikkia tilaisuuteen,
Milla von Weissenberg, piano

Milla von Weissenberg opiskelee Sibelius-Akatemian solistisessa koulutusohjelmassa ammattipianistiksi. Hänellä on kokemusta monipuolisista tehtävistä solistina, kamarimuusikkona, lied-pianistina ja opettajana. Milla on konsertoinut useilla musiikkifestivaaleilla, muun muassa Turun ja Lemin musiikkijuhlilla, Rauma Festivossa ja Sibelius Celebrations -konserttisarjassa. Esiintyjänä hän on persoonallinen ja energinen ja hän soittaa klassisen ohjelmiston lisäksi mielellään myös kevyttä musiikkia.

Sibelius-Akatemian opintojen rinnalla Milla on kouluttautunut pianonsoiton opettajaksi Helsingin Metropolia AMK:ssa. Hän valmistui Metropolialta Musiikkipedagogiksi syksyllä 2015 ja Sibelius-Akatemiasta musiikin kandidaatiksi keväällä 2016 saaden kummankin opinahjon loppututkinnoista erinomaiset arvosanat. Lukuvuoden 2015–2016 hän opiskeli arvostetussa Wienin Musiikkikorkeakoulussa, jossa hän oli vaihto-opiskelijana. Syksyllä 2016 Milla aloittaa jatko-opinnot Sibelius-Akatemian maisteriohjelmassa.

Soitonopettajana Milla on toiminut vuodesta 2008 lähtien ja hän on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt työskennellä jo useissa eri musiikkioppilaitoksissa. Milla opettaa sekä klassista että kevyttä musiikkia – oppilaat saavat soittotunneilla myös esiintymisvalmennusta ja ohjausta improvisointiin. Musiikin opiskelussa ei hänen mielestään tarvitse olla ikärajoja: Milla opettaa mielellään sekä vasta-alkajia että jo pitkälle edistyneitä soittajia

Milla on saanut opetusta monilta kansainvälisesti merkittäviltä pianisteilta. Heistä mainittakoon erityisesti Eero Heinonen, Severin von Eckardstein, Emanuel Krasovsky, Niklas Pokki, Valeria Resjan, Matti Raekallio ja Christiane Karajev.