© 2019 Akateemiset Muusikot. All rights reserved.

musiikkiesitys juhliin, musiikkia tilaisuuteen, muusikko juhliin, musiikkia tilaisuuteen,
Lumo Ensemble

Lumo Ensemble on jousikvartetti, joka sai alkunsa Turun Taideakatemiassa, kun neljä ystävystä halusivat yhdistää voimansa ja tuoda musiikkiaan kuultavaksi niin konsertteihin kuin erilaisiin juhlatilaisuuksiin. Kvartetti oli soittanut yhdessä jo pidempään, mutta tammikussa 2012 alkoi käyttää nimeä Lumo Ensemble. 

 

Kvartetin muusikot ovat saaneet klassisen musiikin ammatillisen koulutuksensa huippupedagogien ohjaamana. Diplomiviulisti Emmi Salmi opiskeli Turusta valmistuttuaan Budapestin Franz Liszt Musiikkiakatemiassa ja valmistui kesällä 2014 musiikin maisteriksi. Toinen kvartetin viulisti, Liisi Uusitalo, valmistui samana keväänä musiikkipedagogiksi Turun Taideakatemiasta, kuten myös alttoviulisti Tuuli Amrahova. Sellisti Johanna Jaakkola valmistui Taideakatemiasta vuonna 2013 ja musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta keväällä 2016. Tällä hetkellä Johanna opiskelee Wienin Musiikkiyliopistossa (Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien).

 

Lumo Ensemble on musisoinut eri puolilla Suomea ja ulkomailla niin yksityisten tahojen kuin yritysten järjestämissä juhlissa, kamarimusiikkikonserteissa ja tapahtumissa. Yhtye esiintyi Aurora Borealis säätiön järjestämässä  kansainvälisessä konferenssissa Svalbardissa, Norjan Huippuvuorilla (2016) sekä workshopissa ja  konsertissa muiden kansainvälisten artistien joukossa Tällbergissä, Ruotsissa (2017). Lumo Ensemble on esiintynyt myös lukuisissa häissä, yritysten ja yhdistysten juhlissa, valtion virastotalon avajaisissa Turussa sekä Tällberg Foundationin workshopissa Helsinki Contemporary galleriassa ja Suomenlinnassa.

 

Lumo Ensemble tarjoaa ainutlaatuisia musiikkielämyksiä, niin yksityiseen kuin yritysten juhlaan, vihkitilaisuuteen, sekä tanssimusiikkia tai kamarimusiikkia erillisenä ohjelmanumerona. Ensemblen kattavaan ojelmistoon kuuluu sekä klassinen että kevyt musiikki.