top of page
Boi-98 copy wix uus jee_edited_edited.jpg

Laskutuspalvelu

Laskutuspalvelumme kautta voit laskuttaa keikat, soitonopetuksen, sävellystilauspalkkiot, nuottivuokrat, esitysmateriaalit tai minkä tahansa työn joko kevytyrittäjänä tai palkansaajana. Haluamme aina auttaa muusikoita löytämään parhaan mahdollisen tavan tehdä töitä ja tarjoamme siksi markkinoiden edullisimman laskutuspalvelun, 9,50€/lasku. Palkansaajille lisätään tähän vielä 27% keikan hinnasta, joka sisältää työntekijän vakuutukset, kuten TyEL-maksun. Kevytyrittäjiltä tätä ei mene.

Laskun lähettäminen sisältää yhden ilmaisen palkka- tai palkkiolaskelman. Hoidamme siis puolestasi byrokratian ja voit keskittyä keikkailuun! Laskutuspalvelu tekee tienaamisesta helppoa: työsuhdetta tai yrityksen perustamista ei tarvita. Käytännössä sinun tarvitsee vain tehdä työ, laskuttaa siitä kauttamme ja maksamme sinulle palkan! Alla usein kysyttyjä kysymyksiä laskutuspalvelun käytöstä. Tarvitset Google -tilin käyttääksesi palvelua.

Maksaako palvelu oikeasti vain 9,50€/lasku?

Kyllä! :) Tämä sisältää yhden palkanmaksun. Useampi palkanmaksu on 5,50€/maksu. Lisäksi summasta vähennetään verokorttisi mukaiset verot. Mikäli et halua toimia kevyryrittäjänä, niin vähennämme myös palkan sivukustannukset, kuten TyEL:n ja muut vakuutukset. Näiden suuruus on 27%.

Miten laskutuspalvelu toimii?
 

Akateemisten Muusikoiden laskutuspalvelu on markkinoiden edullisin laskutuspalvelu, jonka avulla voit laskuttaa tekemäsi keikat ja työt yksityishenkilönä, ilman omaa y-tunnusta tai toiminimeä. Palvelu sopii erilaisille itsensätyöllistäjille; niin täyspäiväisille kuin sivutoimisille kevytyrittäjille, lomautettuna oleville, opiskelijoille, vanhempainvapaalla oleville ja satunnaisia työkeikkoja tekeville tai kertalaskuttajille. Meidän kauttamme voit valita, saatko palkkiosi palkkana (työsuhteessa kanssamme) vai työkorvauksena (eli kevytyrittäjänä). Hoidamme puolestasi verojen maksun ja laskutuksen, eli et joudu huolehtimaan byrokratiasta. Mikäli valitset palkkiosi palkansaajana, hoidamme puolestasi kaikki vakuutukset ja velvoitteet aina Tyelistä tapaturmavakuutukseen. Täytä tiedot laskustuslomake, ja me lähetämme laskun asiakkaalle. Kun asiakas on maksanut laskun, saat meiltä palkkion. Mikäli päädyt laskuttamaan kevytyrittäjänä, kustannuksia menee vain 9,50€ + oman verokorttisi mukaiset verot.

 

Maksatteko arvonlisäveron (ALV)?

Maksamme aina tarvittaessa ALVin. Keikoista ei mene ALVia, sillä esiintymispalkkiot eivät kuulu arvonlisäveron piiriin. Mikäli haluat laskuttaa kauttamme arvonlisäverollista toimintaa, kuten opetusta, niin sekin onnistuu toki.

Miten palkkasummani muodostuu?

Mikäli laskutat kevytyrittäjänä, palkkasummasi on laskutettava summa josta vähennetään 9,50€ palvelumaksu ja oman verokorttisi mukaiset verot. Muita kuluja ei ole. Mikäli laskutat palkansaajana, summasta vähennetään myös TYEL ym. vakuutukset, joiden suuruus on noin 27% palkkasummasta. Voit arvioida palkansaajana saamaasi bruttopalkkaa tämän taulukon avulla.

Mikä ero on siinä, laskutanko kevytyrittäjänä vai palkansaajana?

Kevytyrittäjänä olet itse vastuussa vakuutuksistasi, kuten YEL-vakuutuksesta. Mikäli työtulosi ylittää vuodessa 8 575,45 € (vuonna 2023), olet velvoitettu ottamaan YEL-vakuutuksen. Laskutuspalveluita käyttävät saatetaan myös toisinaan luokitella yrittäjiksi (siitä nimi kevytyrittäjä). Olethan siis tarkkana, miten tämä vaikuttaa esim. sairaspäivärahaasi, työttömyystukiisi tai vanhempainrahaasi. Nämä määräytyvät usein juuri YEL-työtulon mukaan, mikäli sinut luokitellaan yrittäjäksi, ja saatat menettää näitä etuuksia käyttäessäsi laskutuspalveluita. Meidän kauttamme on mahdollista muodostaa myös työsuhde, jolloin näitä etuuksia ei menetä. Me maksamme silloin TYEL-vakuutuksen, sinulle kertyy eläkettä ja sosiaaliturvasi pysyy samanlaisena kuin aiemmin.

Voiko palkan jakaa osiin monen ihmisen kesken?

Voi! Laskutuksen hinta 9,50€ sisältää yhden palkan tai palkkion maksun. Mikäli haluat jakaa palkkion useampaan osaan, veloitamme lisäksi 5,50€/maksu.

Voinko saada verottomia kustannuksia (kuten kilometrikorvaukset tai päivärahat)?

Mikäli laskutat palkansaajana, sinulle voidaan maksaa verottomia kustannusten korvauksia. Kevytyrittäjällä nämä kulut ovat veronalaista tuloa, mutta niistä ei peritä ennakonpidätystä, ja voit vähentää ne tulonhankkimiskuluina lopullisessa verotuksessasi.

Milloin lasku lähetetään asiakkaalle?

Lähetämme laskut viikottain maanantai- tai torstaipäivän aikana huomioiden kaikki siihen mennessä tulleet laskutuspyynnöt.

Milloin palkka tai työkorvaus näkyy tililläni?

Meillä on kaksi palkanmaksupäivää: joka kuun 11. pvä sekä 26. pvä. Maksamme palkan seuraavana palkanmaksupäivänä, kun asiakkaan maksusuoritus näkyy tilillämme (huom. maksusuorituksen tulee näkyä kaksi pankkipäivää ennen palkanmaksupäivää, jotta se ehtii mukaan palkanmaksuun. Muussa tapauksessa maksu siirtyy seuraavaan palkanmaksupäivään).

Jäikö vielä jotain mielen päälle? Lähetä kysymyksesi info@akateemisetmuusikot.fi

bottom of page