© 2019 Akateemiset Muusikot. All rights reserved.

Aku Tervakangas, rummut

Aku Tervakangas on tamperelaislähtöinen ammattimuusikko, rumpali ja rumpujen soiton opettaja Helsingistä. Hän opiskelee Metropolia - Ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogiksi. Metropolian lisäksi hän on jo ehtinyt opiskella Pirkanmaan Musiikkiopistossa, Jyväskylän Konservatoriossa ja Jyväskylän Ammattikorkeakoulussa. Hän on suorittanut myös varusmiespalveluksensa musiikin parissa Puolustusvoimien varusmiessoittokunnassa.

 

Opetustöiden lisäksi Aku kiertää Suomea freelance-muusikkona keikkaillen lukuisten eri kokoonpanojen kanssa, luontevasti vaihdellen kevyen musiikin tyylilajista toiseen. Myös studiomuusikon työt ja teattereiden orkesterimontut ovat tulleet hänelle tutuiksi. Vapaa-ajallaan hän tykkää mökkeillä, kuunnella hyviä levyjä ja pelata jalkapalloa.

 

Akun opetustyyliä on kuvailtu alan pitkän linjan ammattilaisten toimesta luontevaksi, ystävälliseksi ja innostavaksi. Hän pitää aina huolen, että soittotunnilla on ennen muuta hauskaa! Pedagogina hän ottaa huomioon oppilaan omat innostuksen kohteet ja ohjaa häntä samalla parhaaksi katsomaansa suuntaan eli monipuoliseksi, musikaaliseksi ja teknisesti taitavaksi rumpaliksi.

Hän opettaa mielellään vasta-alkajia ja pidemmällekkin edistyneitä rumputaiteilijoita. 

Aku opettaa Vanttilan koululla opetuspäivänään tiistai.